کارآفرینی کشور آلمان

کارآفرینی در کشور آلمان

فهرست مطالب

در این مقاله می خواهیم به موضوع کارآفرینی در کشور آلمان بپردازیم. همراه شما هستیم. مهاجرت به کشورهای خارجی در دو دهه ی اخیر مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است. وجود شرایط مناسب برای پیشرفت و ارتقای شغلی در کشورهای اروپایی، افرادی که در این زمینه محدودیت دارند، برای ارتقای شغلی خود به فکر مهاجرت باشند. یکی از کشورهای مورد توجه در زمینه ی مهاجرت به اروپا، کشور آلمان می باشد. وجود برخی از شرایط مناسب در این کشور موجب شده است تا متقاضیان مهاجرت به این کشور بیشتر از سایر کشورهای اروپایی باشد.

یکی از روش هایی که می توان برای مهاجرت به آلمان از آن استفاده کرد، مهاجرت از طریق کارآفرینی می باشد. در این مقاله قصد داریم تا با مساله ی مهم کارآفرینی در آلمان آشنا شویم و اطلاعاتی کلی در مورد این امر کسب کنیم. از جمله کارآفرینان نمونه ی کشوری می توان به خانم مهندس مرتا جوادی اشاره کرد. که بهره مندی از تجربیات ایشان بی شک می تواند موجبات پیشرفت بسیاری از کارآفرینان کشور را در پی داشته باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی مسائل مطرح در این باب بپردازیم.

عناوین مقاله:
  • منظور از کارآفرینی در حالت کلی چیست؟
  • مقصود از کارآفرینی در کشور آلمان چه می باشد؟
  • برای کارآفرینی در کشور آلمان، چه معیارهایی مورد توجه است؟
  • شرایط و ضوابط مورد نیاز برای کارآفرینی در کشور آلمان چیست؟
  • پس از مهیا ساختن شرایط و ضوابط کارآفرینی در کشور آلمان، چه باید کرد؟
  • شاخصه های مورد تایید یک فرد کارآفرین در کشور آلمان چه می باشد؟
  • پیش نیاز اول: ارائه ی یک برنامه ی کاری که به تایید اتاق صنعت و بازرگانی آلمان برسد.
  • بررسی سابقه ی فرد متقاضی کارآفرینی در کشور آلمان
  • میزان سرمایه و پشتوانه ی سرمایه گذاری فرد
  • آیا از طریق کارآفرینی در کشور آلمان می توان اقامت دائمی این کشور را نیز به دست آورد؟
  • جمع بندی

 

منظور از کارآفرینی در حالت کلی چیست؟

منظور از کارآفرینی در حالت کلی چیست؟
منظور از کارآفرینی در حالت کلی چیست؟

کارآفرینی مفهومی است که حدود سیصد سال از پیدایش آن می گذرد. منظور از این جمله این که از حدود سیصد سال پیش، علوم و رشته هایی مرتبط با کارآفرینی مورد توجه قرار گرفته است. برخی از افراد، اقدام به کسب اطلاعات در این زمینه کرده اند. در قرن اخیر، کارآفرینی به عنوان علمی مستقل در بین مردم شناخته شده است. بسیاری از رشته های مرتبط با اقتصاد به بحث کارآفرینی پرداخته اند.

هر چند که با توجه به لفظ کارآفرین می توان به مفهوم کارآفرینی پی برد. اما تا کنون تعریف دقیق و مشخصی از یک کارآفرین و مفهوم کارآفرینی در دسترس نیست.  دارای چند صفت مشترک می باشند. صفت هایی مانند ایجاد اشتغال، خلق ثروت، پیش بینی و ساختن آینده، خلاقیت، پیشرو بودن، ارزش آفرینی و جرات ریسک کردن از جمله صفات مشترکی است که در مورد کارآفرینی و مفهوم آن به کار برده می شود.

اقدام به عمل و فرا رفتن از امکانات موجود

از جمله صفات مهم دیگری که برخی از افراد برای کارآفرینان در نظر گرفته اند، بحث اقدام به عمل و فرا رفتن از امکانات موجود می باشد. بسیاری از افراد، فرد کارآفرین را فردی عملگرا می دانند و معتقد هستند که کارآفرینی باید با اقدام و عمل همراه باشد و صرفا پیاده سازی تئوری را نمی توان کارآفرینی نامید.

افراد کارآفرین خودشان برنامه ریزی می کنند. با برنامه ی خودشان پیش رفته و از افرادی با تخصص های فراوان در این مسیر کمک می گیرند.

افراد کارآفرین از امکانات در دسترس خود پا را فراتر گذاشته و اقدام به استفاده ی خلاقانه از این امکانات می کنند

همچنین افراد کارآفرین از امکانات در دسترس خود پا را فراتر گذاشته و اقدام به استفاده ی خلاقانه از این امکانات می کنند. که این امر به نوعی زیر شاخه ی خلاقیت چنین افرادی محسوب می شود. حتی گاهی اوقات ممکن است افراد کارآفرین با مهندسان و کارشناسان خلاق در عرصه ی کارآفرینی خود به بحث و مشورت بپردازند تا خلاقیتی در این مسیر ایجاد کرده و طبق برنامه ی خود پیش بروند. از جمله کارآفرینان نمونه ی کشوری در حال حاضر می توان به خانم مهندس مرتا جوادی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید : کارآفرینی چیست؟

خانم مرتا جوادی، با ایجاد نمونه های مختلفی از کارآفرینی با صفات مذکور، به عنوان فردی خلاق و کارآفرین در سطح کشور شناخته می شوند. از جمله صفات حسنه ی خانم مهندس جوادی در عرصه ی کارآفرینی، می توان به خلاقیت و خلق ثروت ایشان اشاره کرد.

بحث خلاقیت در کارآفرینی جایگاه والایی دارد و در مورد کشور آلمان می توان گفت که یکی از اصلی ترین شاخصه های سنجش کارآفرینی در این کشور، خلاقیت می باشد. در ادامه با سایر جزئیات کارآفرینی در آلمان آشنا خواهیم شد.

مقصود از کارآفرینی در کشور آلمان چه می باشد؟

مقصود از کارآفرینی در کشور آلمان چه می باشد؟
مقصود از کارآفرینی در کشور آلمان چه می باشد؟

شاید طبق مطالب گفته شده چنین به نظر برسد که کارآفرینی در همه جای دنیا به یک معنای واحد به کار برود در حالی که می توان گفت تعریف کارآفرینی با توجه به کشور و منطقه ی مد نظر ممکن است متفاوت باشد. کشور آلمان جزو کشورهای پیشرفته ی جهان محسوب می شود و از این بابت می توان گفت که کارآفرینی در این کشور نیز باید به روز و پیشرفته محسوب شود.

مثلا ممکن است ساخت قطعه ای متناسب با موتور یک خودرو در کشور ما کارآفرینی محسوب شود اما در کشور آلمان ممکن است این قطعه به درد نخورد و از این بابت انتقال تولید چنین قطعه ای به آلمان کارآفرینی محسوب نشود.

کشور آلمان جزو غول های خودرو سازی در سطح جهان به حساب می آید

همان طور که می دانید، کشور آلمان جزو غول های خودرو سازی در سطح جهان به حساب می آید و بنا بر این ممکن است ساخت یک قطعه ی ساده در این کشور را نتوان کارآفرینی در آلمان نامید. اما در مقابل ممکن است ساخت همین قطعه در داخل کشور خودمان به نوعی کارآفرینی و کمک به صنعت خودروسازی محسوب شود.

البته حالت برعکس این قضیه نیز ممکن است پیش بیاید. ممکن است قطعه ای در داخل کشور ما به دلیل عقب بودن صنعت خودرو سازی از استانداردهای جهانی کاربردی نداشته باشد اما همین قطعه در کشور آلمان بسیار مهم و به درد بخور محسوب شود.

مواردی جزو کارآفرینی در آلمان حساب خواهند شد که به کار تکنولوژی های جاری در آلمان بیاید و مثال های ذکر شده، فقط در زمینه ی خودرو سازی و اهمیت آن بود و این مثال ها را می توان تعمیم داد به تمامی اهداف مرتبط با تکنولوژی های روز در آلمان.

منظور از کارآفرینی در کشور آلمان ایجاد یک کسب و کار در زمینه های مختلف می باشد

بنابر شاخص های بیان شده و صفات مشترکی که در بحث کارآفرینی وجود دارد، می توان گفت که منظور از کارآفرینی در کشور آلمان ایجاد یک کسب و کار در زمینه های مختلف می باشد که این کسب و کار باید با هدف درآمدزایی و پیشرفت مالی به وجود آمده باشد.

همچنین با توجه به شرایط و نیازمندی های کشور آلمان می توان گفت که این اشتغال باید با تکنولوژی های روز دنیا همگام و همسو بوده و در این مسیر پیشرفتی صعودی داشته باشد. نکته ی دیگر در مورد کارآفرینی در آلمان، بحث منفعت می باشد.

تجارت یا کسب و کار راه اندازی شده باید به گونه ای باشد که منفعت آن، هم برای فرد کارآفرین و هم برای موارد مصرف آن محسوس و قابل درک باشد. در کشور آلمان معمولا از صنعت ها  و تجارت های مختلف عام المنفعه استقبال می شود. یکی از با تجربه ترین افراد فعال در این زمینه خانم مهندس مرتا جوادی هستند که به دلیل رعایت تمامی استانداردهای مورد نیاز کارآفرینان مطرح در سطح جهان، به عنوان کارآفرینی نمونه شناخته می شوند و تجربه های لازم در زمینه ی کارآفرینی در کشورهای مختلف را دارند.

قبلا هم بر این نکته تاکید کردیم که کارآفرینی در کشورهای مختلف ممکن است مفاهیمی گوناگون داشته باشد و دلیل این گستردگی، شرایط و نیازهای کشورهای مختلف می باشد.

برای کارآفرینی در کشور آلمان، چه معیارهایی مورد توجه است؟

برای یافتن پاسخ این سوال باید برخی از نکات را در مورد کشور آلمان در نظر گرفت.  کشور آلمان کشوری با تکنولوژی روز دنیا به حساب می آید و جزو کشورهای فعال و پیشرفته در عرصه ی تکنولوژی می باشد. با توجه به این ویژگی می توان جایگاه علوم روز و تکنولوژی را در این کشور دانست.

دانستن جایگاه تکنولوژی در کشور آلمان موجب خواهد شد تا کارآفرینانی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، بیشتر بر مساله ی تکنولوژی تمرکز داشته باشند. شاید راه اندازی کارگاهی برای بسته بندی مواد خام در کشور آلمان لطیفه ای بیش محسوب نشود. چرا که در این کشور برای چنین مواردی معمولا از ابزارآلات به روز و ماشین های صنعتی استفاده می شود. در مواردی بسیار نادر مشاهده می شود که برای چنین کارهایی از نیروی انسانی استفاده شود.

این مثال را می توان در تمامی ابعاد کارآفرینی در نظر گرفت. پس مهم ترین شاخصه ی کارآفرینی در این کشور را می توان تطابق با تکنولوژی دانست. البته این مساله در مواردی مطرح می شود که جایی برای تکنولوژی باشد و در مواردی مثل خرید و فروش و یا تجارت کالاهای مختلف تکنولوژی، جایگاه خاصی ندارد. چرا که در چنین مواردی کاربرد خاصی برای تکنولوژی نمی توان در نظر گرفت.

تجارت چای و فروش آن در آلمان

به طور مثال تجارت چای و فروش آن در آلمان موردی است که نمی توان جایگاهی برای تکنولوژی در آن قائل شد. کیفیت و قیمت و همچنین استقبال عموم اهمیت بالایی دارد و همان طور که قبلا هم گفته شد، معمولا در کشور آلمان از تجارت ها و صنعت های عام المنفعه استقبال ویژه ای می شود. کارآفرین به افرادی اطلاق می شود که دانش فنی، تجربه و تکنولوژی خود را به همراه تیم متخصص خود برای راه اندازی و یا ارتقای یک کسب و کار یا تجارت وارد کشور آلمان کنند.

در این حالت معمولا از کارهای تیمی با تخصص های گوناگون استفاده می شود و چنین تیمی دانش و تکنولوژی خود را از کشور مبدا وارد کشور آلمان می کند تا آن را افتتاح کند و یا به نوعی موجب پیشرفت شغلی موارد قبلی شود. در این حالت اصلی ترین جایگاه و معیار برای کسب مجوز و حتی ویزای اقامت در آلمان، سودآور بودن کسب و کار راه اندازی شده می باشد.

معیارها و شاخصه های دیگری مانند تطابق با تکنولوژی و منفعت عمومی نیز در جایگاه بعدی قرار دارند. در صورتی که اصلی ترین شاخصه ی کارآفرینی یعنی سود آور بودن این تجارت یا کسب و کار برقرار نباشد، نباید انتظار پیشرفت و کسب مجوز را در کشور آلمان داشته باشیم.

میزان سود دهی و سود آور بودن این کسب و کار در این حالت دوسویه محسوب می شود

البته میزان سود دهی و سود آور بودن این کسب و کار در این حالت دوسویه محسوب می شود. در واقع سود آوری این تجارت یا کسب و کار باید به گونه ای باشد که هم برای شاغلین این تجارت و کسب و کار و هم برای کشور مقصد یعنی آلمان سودآور باشد.

در صورتی که در ارزیابی این تجارت نشانه هایی از سودآوری یافت نشود، نباید انتظار حمایت را از سوی کشور آلمان داشته باشیم. یکی از معروف ترین کارآفرینان کشور ایران که در سطح بین المللی نیز فعالیت دارند، خانم مهندس مرتا جوادی می باشند.

خانم مهندس جوادی به دلیل رعایت استانداردهای جهانی کارآفرینی و سودآوری های فراوان در این زمینه، به عنوان یکی از تاثیر گذارترین کارآفرینان کشوری شناخته شده اند. بهره مندی از تجربیات چنین کارآفرینانی موجب خواهد شد تا با پیشرفتی مناسب در عرصه ی کارآفرینی در سطح بین الملل مواجه شوید.

شرایط و ضوابط مورد نیاز برای کارآفرینی در کشور آلمان چیست؟

شرایط و ضوابط مورد نیاز برای کارآفرینی در کشور آلمان چیست؟
شرایط و ضوابط مورد نیاز برای کارآفرینی در کشور آلمان چیست؟

در بخش های قبلی مقاله در مورد مفهوم کارآفرینی و شرایط ایده آل یک کارآفرین نمونه مانند خانم مهندس مرتا جوادی آشنا شدیم. همچنین با ویژگی های یک تیم کارآفرینی نمونه از دیدگاه آلمانی ها اطلاعاتی کسب کردیم. در ادامه قصد داریم تا با شرایط مورد نیاز برای کارآفرینی در کشور آلمان آشنا شویم.

کشور آلمان مانند اکثر کشورهای پیشرفته به نوعی مهد حمایت از خلاقیت و ایده های نو محسوب می شود. در مقیاس جهانی، شاهد این هستیم که کشورهای پیشرفته و مطرح از ایده ها و خلاقیت های مختلف در زمینه های گوناگون حمایت کافی به عمل می آورند. شاید بتوان گفت که یکی از عواملی که موجب شده است تا این کشورها به این سطح از تکنولوژی دست یابند، همین حمایت بی دریغ از افراد خلاق و کارآفرین می باشد.

در کشور آلمان شرایطی برای افراد خلاق و کارآفرین به وجود آمده است که می توانند ایده ی خود را شکوفا کنند و موجبات پیشرفت آن را فراهم آورند. در صورتی که این ایده همراه با خلاقیت، نوآوری، سود آوری و اشتغال باشد، بی شک کارآفرین این مجموعه با حمایت دولت آلمان این توانایی را خواهد داشت تا کسب و کار راه اندازی شده را رونق ببخشد.

بیشتر بخوانید  : کارآفرینی زنان در ایران

خانم مهندس مرتا جوادی

در این مورد می توان به نمونه هایی از کارآفرینان نمونه ی کشوری مثل خانم مهندس مرتا جوادی اشاره کرد. که با داشتن معیارهای استاندارد جهانی، توانسته است جزو کارآفرینان نمونه ی کشوری به حساب بیاید. شرایط کارآفرینی در کشور آلمان باید گفت که افراد متقاضی برای کارآفرینی در آلمان ابتدا باید یک طرح کلی از کسب و کار خود را ارائه دهند.

در صورتی که این طرح کلی ارائه شده به گونه ای باشد که برطرف کننده ی نیازهای کشور آلمان باشد، بدون شک شاهد پذیرش این طرح از سوی دولت آلمان خواهیم بود. همچنین در برخی از موارد مشاهده شده است که ثبت شرکت در کشور آلمان نیز چنین پیامدهایی را در پی داشته است و افراد از این طریق توانسته اند ویزای اقامت در آلمان را کسب کنند.

در برخی از موارد نادر نیز ممکن است به دلیل رفع نیازهای صنعتی و یا فن آوری برخی از افراد بتوانند از مزیات کارآفرینی در آلمان بهره مند شوند اما از آن جایی که آلمان یک کشور پیشرفته محسوب می شود، کسب چنین مجوزی سختی بسیار بالایی دارد و شما باید بتوانید یک فن آوری به روز را وارد آلمان کنید که این فناوری در آلمان وجود نداشته باشد.

آلمان کشوری صنعتی محسوب می شود

از این رو عده ی کمی از کارآفرینان به فکر رویش صنعت در آلمان می افتند چرا که آلمان کشوری صنعتی محسوب می شود. اما ارائه ی ایده های پیشرفت صنعتی غیر از رویش صنعتی است و می تواند با استقبال آلمانی ها روبرو شود. در صورتی که قصد دارید تا همانند بسیاری از کارآفرینان نمونه ی کشوری مانند خانم مهندس مرتا جوادی از مزایای کارآفرینی در کشورهای خارجی مانند آلمان بهره مند شوید، بهتر است در وهله ی اول اقدام به ثبت شرکت و یا به نوعی خود اشتغالی کنید.

البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که این ایده ی شما به نوعی عام المنفعه در یکی از زمینه های تجاری و صنعتی محسوب شود و همچنین سود آوری مناسبی برای شما و کشور آلمان داشته باشد. برای این که این مهم حاصل شود، بهتر است با بازار کار تجاری و صنعتی آلمان آشنا باشید. بهره مندی از تجربیات کارآفرینان برتر در این زمینه مانند خانم مهندس مرتا جوادی می تواند کمک شایانی در این مسیر برای شما بکند.

پس از آن که بتوانید برنامه و طرح کاری خود را ارائه کنید، در صورتی که این طرح به خوبی شرح داده شود و سود آوری این طرح تا حدودی تضمینی محسوب شود، در این صورت می توانید از مزیت های کارآفرینی در کشور آلمان بهره مند شوید. همچنین باید برنامه ی زمانی اجرای طرح خود را نیز در پلن خود بیان کنید. برنامه هایی با مدت زمان اجرایی نامشخص، معمولا مورد تایید قرار نمی گیرند.

پس از مهیا ساختن شرایط و ضوابط کارآفرینی در کشور آلمان، چه باید کرد؟

در صورتی که ایده یا طرح ارائه شده توسط شما مورد تایید قرار گیرد، باید به فکر انجام اقدامات لازم برای پیاده سازی طرح خود باشید. در این صورت باید ابتدا شرکت خود را در کشور آلمان به ثبت برسانید. با توجه به اطلاعات و مدارک ارائه شده، ممکن است ثبت شرکت در آلمان یک الی سه ماه طول بکشد.

برای ثبت شرکت لازم است تا مدارک هویتی و اقامتی خود را همراه با پاسپورت خود به یکی از دفترخانه های رسمی آلمان ارائه کنید. پس از پر کردن فرم های مربوطه در این زمینه، سایر پروسه ی صدور گواهی ثبت شرکت به طور خودکار و نهایتا تا سه ماه صورت می پذیرد. از جمله مهم ترین شرایطی که برای ثبت شرکت مورد نیاز است، بحث سرمایه می باشد. فرد متقاضی ثبت شرکت باید در یکی از بانک های آلمانی حساب بانکی داشته باشد و مبلغی حدودا معادل بیست و پنج هزار یورو را به عنوان سرمایه ی اولیه ی شرکت به این حساب خود واریز کند.

در صورتی که این مبلغ نیز با عنوان سرمایه ی اولیه ی شرکت به ثبت برسد، می توان گفت که این شرکت در کشور آلمان به صورت شرکتی رسمی و قانونی شناخته می شود.

برخی از جزئیات ثبت شرکت نیز در این مرحله مورد ارزیابی قرار می گیرد

برخی از جزئیات ثبت شرکت نیز در این مرحله مورد ارزیابی قرار می گیرد. جزئیاتی مانند مشاور مالیاتی شرکت و آدرس محل ثبت شرکت، جزو این دسته از موارد می باشد. با ارائه ی مستندات مذکور به سفارت آلمان می توان در این حالت، اقامت خود اشتغالی را از کشور آلمان دریافت کرد. گرفتن ویزا در این حالت موجب خواهد شد تا فرد بتواند فعالیت تجاری و کارآفرینی خود را در کشور آلمان شروع کند. در صورتی که در این حالت آدرس محل اقامت فرد نیز ثبت شود، این امکان برای او هست که بتواند کارت اقامت خود را نیز دریافت کند.

دریافت کارت اقامت

دریافت کارت اقامت بدین معنی است که فرد مذکور همانند تمامی شهروندان کشور آلمان اجازه ی کار و فعالیت در این کشور را دارد. از تمامی حقوق شهروندی بهره مند می شود. در چنین حالتی، این فرد با عنوان یک شهروند آلمانی شناخته می شود. می تواند به فعالیت های خود در زمینه ی اشتغال زایی و کارآفرینی در این کشور بپردازد. همچنین تمامی حقوق منتسب به شهروندان آلمان شامل این فرد نیز می شود. هیچ محدودیت اجتماعی و قانونی شامل چنین افرادی نمی شود.

فراهم آوردن مقدمات مورد نیاز برای شناخته شدن با عنوان کارآفرین در کشور آلمان، پروسه ی پیچیده و سختی را دارد. که نیازمند بهره گیری از تجربیات بزرگان این عرصه می باشد. یکی از کارآفرینان نمونه در سطح کشور، خانم مهندس مرتا جوادی می باشند. که فعالیت های ایشان در عرصه ی بین الملل نیز با عنوان کارآفرینی نمونه شناخته شوند.

شاخصه های مورد تایید یک فرد کارآفرین در کشور آلمان چه می باشد؟

در قسمت های قبلی این مقاله به تعریف کارآفرینی و ویژگی های افراد کارآفرین پرداختیم. هر چند که مبحث کارآفرینی و بسیاری از شاخصه های آن مثل خلاقیت، معیار و میزان مشخصی برای سنجش ندارند. اما برخی از شاخصه ها هستند که دولت آلمان این شاخصه ها را برای ارزیابی افراد کارآفرین به کار می گیرد. در صورتی که فردی بتواند این معیارها را داشته باشد و سودآوری تجارت خود را به اثبات برساند، می تواند درخواستی مبنی بر اقامت خود اشتغالی در کشور آلمان بدهد.

دریافت اقامت خود اشتغالی در کشور آلمان فرد بتواند از تمامی حقوق شهروندی و قانونی یک فرد آلمانی برخوردار شود. و به همین دلیل که شرایط و پیش نیازهای مورد توقع دولت آلمان به خوبی بررسی می شود. پس کسب این شرایط و مهیا ساختن آن ها اهمیت فراوانی دارد. که برای آشنایی کامل با این شرایط و چگونگی فراهم کردن آن ها، بهتر است با افراد با تجربه در این زمینه مشورت نمائید.

خانم مهندس مرتا جوادی جزو کارآفرینان نمونه در سطح کشور به حساب می آیند که تمامی این شرایط و ضوابط را برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی در نظر می گیرند و به همین دلیل جزو کارآفرینان نمونه ی کشوری محسوب می شوند. در ادامه قصد داریم تا پیش نیازهای دریافت اقامت خود اشتغالی در کشور آلمان را بررسی کنیم. این پیش نیازها صرفا مختص به کشور آلمان می باشد و ممکن است در مورد سایر کشورها برخی از این شرایط و ضوابط متفاوت باشد. در ادامه با ما همراه باشید.

پیش نیاز اول: ارائه ی یک برنامه ی کاری که به تایید اتاق صنعت و بازرگانی آلمان برسد

پیش نیاز اول: ارائه ی یک برنامه ی کاری که به تایید اتاق صنعت و بازرگانی آلمان برسد
پیش نیاز اول: ارائه ی یک برنامه ی کاری که به تایید اتاق صنعت و بازرگانی آلمان برسد

اولین شاخصه ی سنجش متقاضیان کارآفرینی در آلمان و دریافت اقامت خود اشتغالی، بررسی و تحلیل برنامه ی کاری توسط اتاق صنعت و بازرگانی می باشد. تیم منسوب شده از سوی اتاق صنعت و بازرگانی آلمان، برنامه ی ارائه شده را از جهات مختلف مثل سود دهی، برطرف کردن نیاز جامعه، تطابق با تکنولوژی، نیروی کار و چندی از معیارهای دیگر مورد بررسی قرار می دهد

و در صورتی که این برنامه بتواند امتیاز تعیین شده از سوی اتاق صنعت و بازرگانی آلمان را کسب کند، می توان گفت که قدم اول برای تایید کارآفرینی فرد برداشته می شود. باید توجه داشت که این مرحله اولین و اصلی ترین مرحله برای بررسی صلاحیت صدور مجوز کارآفرینی شرکت می باشد. پس بهتر است همانند کارآفرینان نمونه در این عرصه، بیشترین سرمایه گذاری را روی برنامه ی کاری خود داشته باشید.

این برنامه ی کاری یا به اصطلاح بیزینس پلن، باید تمامی مراحل راه اندازی کسب و کار و سود دهی آن را بیان کند. بیان مراحل و طراحی آن ها باید کاملا شفاف و واضح توضیح داده شود. به گونه ای که جایی برای سوال باقی نماند. چرا که نامفهوم بودن این برنامه حتی اگر بسیار جزئی باشد، امتیازی منفی برای متقاضی محسوب می شود. همچنین در این برنامه ی ارائه شده باید تمامی برنامه های مالی نیز در کنار برنامه های اجرایی ذکر شود.

بررسی برنامه های مالی نیز اهمیت بسیار بالایی دارد

بررسی برنامه های مالی نیز اهمیت بسیار بالایی دارد چرا که همان گونه که قبلا هم گفتیم، سود دهی این کسب و کار هم برای دولت آلمان و هم برای شخص سرمایه گذار اهمیت بسیار بالایی دارد. معمولا کارآفرینان نمونه ای مثل خانم مهندس مرتا جوادی، بیشترین سرمایه گذاری خود را روی بحث بیزینس پلن دارند. چرا که دو مبحث سرمایه و بیزینس پلن به نوعی ارکان کارآفرینی در سطح بین الملل محسوب می شوند.

توصیه می کنیم در صورتی که قصد کارآفرینی در کشور آلمان و یا هر جای دیگر را دارید. با متخصصان و سردمداران این عرصه به خوبی مشورت نمائید. تا جزئیات بیشتری در مورد روش های کارآفرینی به دست بیاورید. بر این اصل که بیزینس پلن شما به نوعی رکن کارآفرینی شما محسوب می شود.  بهتر است برای طراحی بیزینس پلن خود از افراد متخصص در زمینه های مختلف و همچنین باتجربگان این عرصه همچون خانم مهندس جوادی کمک بگیرید تا با مشکل خاصی مواجه نشوید.

بررسی سابقه ی فرد متقاضی کارآفرینی در کشور آلمان

"<yoastmark

بررسی سابقه امری است که در تمامی عرصه های شغلی و تجاری به آن توجه می شود. کارآفرینی نیز یکی از اصلی ترین شاخصه های سنجش افراد، بررسی سوابق آن ها توسط اتاق صنعت و بازرگانی می باشد. در اینجا منظور از سوابق، بیشتر سابقه کارهای اجرایی و حرفه ای در این عرصه می باشد. مدرک و تحصیلات دانشگاهی نیز بررسی هایی صورت می گیرد اما اصلی ترین شاخصه در چنین مواردی سابقه ی کار و مدیریت فرد متقاضی در موارد مشابه می باشد.

در این مرحله داشتن مدرک و یا مدارک معتبر از گذراندن دوره های آموزش فنی و مهارتی می تواند مفید فایده واقع شود. داشتن سابقه امری است که توسط تیم اتاق صنعت و بازرگانی به خوبی بررسی می شود. اما ممکن است این سوال برای افراد پیش بیاید که اگر فردی بدون سابقه ای خاص وارد این مبحث شود، درخواست او رد خواهد شد؟ در اینجا باید به مباحث قبلی اشاره کنیم. اصلی ترین ارکان راه اندازی یک کسب و کار معتبر و کارآفرینی، سرمایه و بیزینس پلن می باشد.

اهمیت خلاقیت و نوآوری در بحث کارآفرینی

در صورتی که فردی بدون سابقه و یا با سابقه ی نه چندان درخشان وارد این کار شود اما دارای سرمایه ای معتبر همراه با یک بیزینس پلن درخشان باشد. در این صورت بی شک درخواست او برای تاسیس شرکت و یا دریافت مجوز اقامت خود اشتغالی با جواب مثبت همراه خواهد بود. پس اینجاست که اهمیت خلاقیت و نوآوری در بحث کارآفرینی مشخص می شود. البته ممکن است این مساله حالت برعکس نیز داشته باشد.

یعنی به گونه ای که فردی با سابقه ای درخشان در عرصه ی کارآفرینی با ارائه ی یک بیزینس پلن نه چندان خوب با جواب منفی و عدم صدور مجوز از سوی اتاق صنعت و بازرگانی آلمان مواجه شود. در صورتی که در این حرفه مبتدی می باشید. و قصد شروع به کار را دارید. بهتر است بیشترین توجه را به سرمایه و بیزینس پلن خود داشته باشید. از جمله کارآفرینان نمونه ی کشوری که با استفاده از خلاقیت خود به مرور زمان تجربیات لازم را در این عرصه کسب کند.

در نهایت می توان در بین شاخصه های سنجش صلاحیت افراد به منظور راه اندازی کسب و کار، بحث سابقه ی افراد دارای کمترین اهمیت می باشد. داشتن یک بیزینس پلن معتبر می تواند کمبودهای موجود در بحث سابقه را به خوبی جبران کند.

میزان سرمایه و پشتوانه ی سرمایه گذاری فرد

اما آخرین پیش نیاز صدور مجوز ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار و یا اخذ مجوز اقامت در کشور آلمان، بحث سرمایه می باشد. قبلا هم بیان کردیم که دو شاخصه و رکن اصلی کارآفرینی با توجه به شرایط کشور آلمان، بیزینس پلن و سرمایه می باشد. در اینجا ممکن است این سوال مطرح شود که آیا سرمایه ی زیاد موجب صدور مجوز خواهد شد؟ در این مورد باید گفت که برخی از دسته بندی ها با توجه به سرمایه وجود دارد. کمترین میزان سرمایه برای شروع کارآفرینی در آلمان در حدود بیست و پنج هزار یورو می باشد.

برای تامین این مبلغ، فرد متقاضی باید از دارایی های خود و یا پشتوانه ی مالی شرکت های خود استفاده کند. حالت دیگری نیز وجود دارد که در آن فرد متقاضی یک سرمایه گذار را جذب می کند واین مبلغ از این طریق تامین می شود. جذب سرمایه گذار امری مهم و حساس محسوب می شود و نیاز به اعتماد فراوان دارد. در واقع شما باید شخصی را به عنوان سرمایه گذار جذب کنید. که اعتماد کافی و وافی را نسبت به شما داشته باشد تا این حجم از مبلغ را در اختیار شما قرار دهد.

در صورتی که فرد متقاضی بتواند مبلغ اولیه یعنی همان بیست و پنج هزار یورو را تامین نماید

در صورتی که فرد متقاضی بتواند مبلغ اولیه یعنی همان بیست و پنج هزار یورو را تامین نماید. تیم منتسب از سوی اتاق صنعت و بازرگانی در مورد منبع و پشتوانه ی این مبلغ، تحقیقات لازم را به جای می آورد. در این مرحله وجود برخی از موارد ممکن است موجب ابطال مجوز شما شود. در صورتی که فرد متقاضی دارای بدهی های بانکی در کشورهای مختلف باشد. یا در مورد پشتوانه ی تامین این مبلغ، اطلاعات صحیح و موثقی را ارائه نکند، ممکن است روند صدور مجوز با اختلال مواجه شود.

همچنین در صورتی که این مبلغ از طریق یک سرمایه گذار تامین شود و یا به اصطلاح دیگر حالت اسپانسرینگ داشته باشد. باید رضایت سرمایه گذار و آگاهی او از تمامی مراحل بیزینس پلن و سود دهی پروژه به اثبات برسد. کارآفرینان نمونه در سطح جهان مانند خانم مهندس مرتا جوادی، معمولا در چنین مواردی هم از دو طریق برای تامین این مبلغ اقدام می کنند.

یعنی در واقع بخشی از مبلغ از طریق اسپانسرینگ و سرمایه گذار یا سرمایه گذاران مختلف تامین می شود. بخش دیگری از مبلغ نیز از طریق دارایی های خود فرد متقاضی و یا درآمد شرکت تامین می شود. مبحث سرمایه در کارآفرینی اهمیت بالایی دارد. به همین سبب توصیه می شود تا پیش بینی های لازم را در این مورد به خوبی به جای آورید. تا از عواقب تصمیمات نادرست مصون بمانید.

آیا از طریق کارآفرینی در کشور آلمان می توان اقامت دائمی این کشور را نیز به دست آورد؟

کسب ویزا و اقامت دائمی آلمان یکی ازمواردی است که اکثر کارآفرینان در این کشور متقاضی آن هستند. در این مورد باید گفت که دریافت این ویزا و اقامت به طور یکباره و با درخواستی واحد امکانپذیر نیست. باید گفت که درخواست اقامت دائم از این طریق، نیازمند طی کردن پروسه ی مختص این کار می باشد. پس از طی کردن مراحل ابتدایی این پروسه می توان اقامت موقت کشور آلمان را به دست آورد.

دریافت اقامت موقت برای افراد کارآفرین در آلمان امری نسبتا راحت محسوب می شود. پس از دریافت این اقامت، باید مدت زمانی بگذرد و شرکت شما به حدی برسد که سودآوری مناسبی داشته باشد. تشخیص این سودآوری بر عهده ی اتاق صنعت و بازرگانی آلمان می باشد. پس از تایید این سودآوری سالانه توسط اتاق صنعت و بازرگانی، شما می توانید درخواست اقامت دائم را ارائه کنید.

سودآوری شرکت یکی از شروط صدور مجوز اقامت دائم در آلمان می باشد

البته باید گفت که سودآوری شرکت یکی از شروط صدور مجوز اقامت دائم در آلمان می باشد و شروط دیگری نیز وجود دارد. شروطی مانند پشتوانه مالی، نداشتن سوء سابقه، داشتن اقامتگاه دائم در کشور آلمان و … از جمله شرایط دیگر صدور مجوز اقامت دائم در کشور آلمان می باشد. کارآفرینان نمونه معمولا در چنین مواردی با استقبال کشورهای مختلف مواجه می شوند.

در برخی موارد حتی پیشنهاد اقامت دائم از سوی خود دولت ها ارائه شود. اما چنین مواردی نیازمند تلاش متناسب متقاضی و کارآفرینی او نیز می باشد. کارآفرینان نمونه ی کشوری مانند خانم مهندس مرتا جوادی، شرایط مناسبی را برای پیشرفت خود و مشتغلین شرکت های تاسیس شده به وجود می آورند. این امر موجب پیشرفت شرکت خواهد شد. چنین کارهایی روند صدور مجوز اقامت را آسان خواهد کرد و توصیه می شود که برای کسب مجوز اقامت دائم، از چنین روش هایی بهره مند شوید.

جمع بندی

کارآفرینی جزو مباحثی است که در حال حاضر در سطح جهان مطرح می باشد. کشورهای پیشرفته و صنعتی جهان معمولا از افراد کارآفرین حمایت های لازم را به جای می آورند. یکی از کشورهای مطرح در سطح جهان که از کارآفرینان نمونه و مطرح در سطح بین الملل حمایت می کند و موجبات پیشرفت آن ها را فراهم می کند، کشور آلمان می باشد.

در این مقاله سعی شد تا شرایط مختلف کشور آلمان برای حمایت از کارآفرینان و مزایای آن به خوبی بیان شود. موضوع کارآفرینی در کشور ما نیز چند سالی است که به طور جدی در حال مطرح شدن می باشد. در کشور ایران، کارآفرینان بسیاری با سابقه ی درخشان در حال فعالیت هستند. یکی از معتبرترین و برترین کارآفرینان نمونه ی کشوری، خانم مهندس مرتا جوادی می باشند. که به سبب فعالیت های بی وقفه ی خود در این عرصه، جزو برترین های سطح کشور محسوب می شوند.

توصیه می شود برای این که در مبحث کارآفرینی موفقیت های لازم را به دست آورید، از تجربیات بزرگان بهره مند شوید. همچنین مشورت و برنامه ریزی های مناسب در این زمینه می تواند کمک شایانی در مسیر پیشرفت شما داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *